Az épület átalakításakor egy barátságos, a történelmi fürdőváros hangulatához szorosan illeszkedő pálinkakóstoló hely létrehozása volt a célunk, mely Gyula város turisztikai vonzerejét kibővítve tartalmas és minőségi szolgáltatásokkal csábítja az ide érkező turistákat és a gyulai lakosokat egyaránt.
A város zajától távol, 4-5 perces autózással könnyen megközelíthető a Kóstolóház, mely 40-45 fő befogadására alkalmas kóstoló, és termékbemutató teremmel várja az ide érkezőket.
Vendégeink igényeinek teljes körű kiszolgálását szolgálja a Kóstolóházban található bár, valamint a helyi portékákat árusító termékbemutató üzlet.
A látogatóknak lehetőségük van megismerni a pálinka készítés technológiáját: pálinkafőző mesterünk vezetésével végigkísérhetik a gyümölcs útját a feldolgozástól a csodálatos párlatok elkészültéig.
Ezen kívül megismertetjük vendégeinkkel a pálinkafőzés hagyományait, a jelenlegi technológiát, és nem utolsó sorban a pálinkafogyasztás kultúráját.
Az elméleti tudás megszerzését követi a gyakorlati ismeretek szélesítése: díjnyertes pálinkáink kóstolása.
Lehetőség van ezen kívül bográcsos, illetve grillezett ételek elkészítésére is.
Igen kedvelt téli programunk a falusi disznótor, mely a Gyulai Pálinka Kóstolóházban vidám mulatozást jelent vendégeinknek pálinkával, forralt borral, s mindenféle, régi szokás szerinti disznótoros étellel.
Kora reggel a levágott disznót a perzselés, mosás, tisztítás végeztével felbontja a böllér, miközben a nők készítik a hagymás vért, melyet a férfiak erős paprikával, házi kenyérrel, savanyúsággal fogyaszthatnak. A böllér készíti a pecsenyesültnek valót, tölti a hurkát, kolbászt, vendégeink itt is, ott is segédkezhetnek a munkában.
Délidőben forró már a kemence, ott sül a disznótoros pecsenye, hurka, kolbász. A munka végeztével vendégeink kosarukba kapnak kóstolót, szalonnát, hurkát, kolbászt.