Új jelszó kérése
Üdvözlünk a Gyulai Pálinka oldalán
A pálinka élvezete csak 18 éves kor fölött megengedett.

Te elmúltál már 18 éves?

Kategóriák

  • Pálinkák [41]
    •  

TOP termékek

Termékajánló

Házhozszállítás

Kostolóház


A Viharsarok egyik legújabb és méltán a legszebbnek titulált Kóstolóháza hét és fél hektáros területen épült meg.
Terveink megvalósításakor nagy hangsúly fektettünk arra, hogy a Kóstolóház a pálinka világának megismertetésén kívül alkalmas legyen egyéni vendégek és csoportos rendezvények igényinek akielégítésére. A Kóstolóházban berendezett gyermekjátszó várja a családdal érkezőket.

 

Kostolohaz Kostolóház2 Harruckern

Az épület átalakításakor egy barátságos, a történelmi fürdőváros hangulatához szorosan illeszkedő pálinkakóstoló hely létrehozása volt a célunk, mely Gyula város turisztikai vonzerejét kibővítve tartalmas és minőségi szolgáltatásokkal csábítja az ide érkező turistákat és a gyulai lakosokat egyaránt. A város zajától távol, 4-5 perces autózással könnyen megközelíthető a Kóstolóház, mely 40-45 fő befogadására alkalmas kóstoló, és termékbemutató teremmel várja az ide érkezőket.

Vendégeink igényeinek teljes körű kiszolgálását szolgálja a Kóstolóházban található bár, valamint a helyi portékákat árusító termékbemutató üzlet. A látogatóknak lehetőségük van megismerni a pálinka készítés technológiáját: pálinkafőző mesterünk vezetésével végigkísérhetik a gyümölcs útját a feldolgozástól a csodálatos párlatok elkészültéig. Ezen kívül megismertetjük vendégeinkkel a pálinkafőzés hagyományait, a jelenlegi technológiát, és nem utolsó sorban a pálinkafogyasztás kultúráját. Az elméleti tudás megszerzését követi a gyakorlati ismeretek szélesítése: díjnyertes pálinkáink kóstolása, miközben kisül a kemencében a kenyérlángos, a ropogós házi kenyér vagy akár a malacpecsenye (min. 20 fő bejelentkezése esetén). Lehetőség van ezen kívül bográcsos, illetve grillezett ételek elkészítésére is.

Vendégeink részére számos programot biztosítunk:

 

Igen kedvelt téli programunk a falusi disznótor, mely a Gyulai Pálinka Kóstolóházban vidám mulatozást jelent vendégeinknek pálinkával, forralt borral, s mindenféle, régi szokás szerinti disznótoros étellel. Kora reggel a levágott disznót a perzselés, mosás, tisztítás végeztével felbontja a böllér, miközben a nők készítik a hagymás vért, melyet a férfiak erős paprikával, házi kenyérrel, savanyúsággal fogyaszthatnak. A böllér készíti a pecsenyesültnek valót, tölti a hurkát, kolbászt, vendégeink itt is, ott is segédkezhetnek a munkában. Délidőben forró már a kemence, ott sül a disznótoros pecsenye, hurka, kolbász. A munka végeztével vendégeink kosarukba kapnak kóstolót, szalonnát, hurkát, kolbászt.


Csapatépítő kolbásztöltő versenyeket a nyári hónapok kivételével bármikor rendezünk, melynek keretében a csapatok saját ízlésük szerint fűszerezik a kolbászokat, töltik azokat, versenyeznek hosszúságra, keménységre és ízesítésre. Programjainkon a jó hangulatot Hunyadvári Józsi bácsi, mint ceremóniamester garantálja.

Vendégeink pálinkaismereti vetélkedőn tehetik próbára tudásukat, ahol az elméleti kérdések mellett pálinkafelismerési teszteket is kitöltenek.

Legyen szó családi partik, kisebb konferenciák, exkluzív céges rendezvények, meetingek, csapatépítő tréningek, avagy kulturális rendezvények lebonyolításáról, a Kóstolóház megfelelő helyszínt biztosít, a programok technikai valamint catering hátterét képzett szakemberek segítségével biztosítjuk. Jó idő estén a Kóstolóház közvetlen közelében lengőteke, darts játékokra van lehetőség, illetve petanque tudásukat is próbára tehetik.

 

Állandó nyitvatartás:
Hétfő - Szombat 10:00 - 18:00
Vasárnap: Zárva

 

 


Bővebb információ és bejelentkezés:
Fabulya Attila - Kóstolóház vezető
Tel.: 0670/418-57-32
Email:attila.fabulya@gyulaipalinka.hu

Webáruház készítés